Jdi na obsah Jdi na menu

Změny v pravidlech lovu na rybníce

9. 8. 2021

 Změny v pravidlech lovu

Z důvodu stále většího počtu nevratného poškození u ulovených ryb na našem rybníce i uhynulých ryb po výrazném poškození rybáři, jsme museli přistoupit k doplnění pravidel pro lov ryb, a to o upřesnění povinné výbavy, která se týká především podběráku a rybářské podložky. Součástí pravidel pro lov je také kodex sportovního rybáře, který jak věříme si každý lovicí přečte a bude se jim při návštěvě rybníka také řídit.

Zde pro škarohlídy je jen malá ukázka poškození ryb..........Usmrcené, nafouknuté a zaplísněné ryby po těžkém boji a nevhodném zacházení s vylovenou rybou zde raději publikovat nebudeme.........

20210724_201945.jpg

20210724_201934.jpg

 

20210724_201956.jpg

- Součástí povinné výbavy musí být podběrák o délce ramen nejméně 70 cm. 

- Za podložku se v žádném případě nepovažuje igelitový pytel nebo gumový ubrus. Rybářskou podložkou se rozumí měkká rybářská podložka plněná plovoucími kuličkami (nejlépe s bočnicemi), nebo podložka vaničkového typu. (rybářskou podložku je možné si zapůjčit při zakoupení povolenky)

Další změnou v pravidlech je vracení ulovené bílé (plevelné) ryby, resp. cejna zpět do rybníka, oproti původnímu zákazu vracení zpět. Toto platí až do odvolání !!!!

Děkujeme vám za pochopení a zároveň za zachování přízně.

Kompletní pravidla lovu včetně kodexu sportovního rybáře si můžete přečíst zde : 

rybnikvylanta.estranky.cz/clanky/rybarsky-rad-platny-pro-rybnik-vylanta.html